Budinca de chia este o alegere excelenta pentru micul dejun sau masa de pranz.
Eu am crescut cu gris cu lapte si o lingura de gem, deci mi-a fost greu sa trec la oatmeal sau porridge, alegerile preferate ale americanilor, respectiv britanicilor. Totusi, pe masura ce am inaintat in varsta si am inceput sa ma ocup de santatea mea, am inteles ca nu mai pot manca orice. Asa ca am lasat grisul si orezul cu lapte si am inceput sa mananc fulgi de ovaz si budinca de chia.
Benficiile semintelor de chia
Lista este lunga, insa iti mentionez cateva puncte esentiale.
- bogate in fibre
- continut mare de proteine
- contin multi antioxidanti
- poate regla glicemia
- induce senzatia de satietate
Budinca de chia are o reputatie proasta din cauza texturii
Pare un fel de gel. Nu are nici un fel de gust, in schimb iti poate aminti de o piftie. Pentru multi, asta nu e deloc atragator. Insa budinca de chia poate fi delicioasa daca o prepari corespunzator. Asa facem noi la Ohvaz – suntem specializati in ovaz si chia si conform recenziilor noastre de pe site, Facebook si Google, ne pricepem foarte bine! Noi stim cum sa transformam acest gel banal si fara gust in ceva deosebit de bun. Tocmai de aceea iti recomand sa comanzi chia de pe Ohvaz.ro.
De ce sa nu iti prepari budinca de chia acasa?
Poti face asta asa cum iti poti gati proprii hamburgeri. Intrebarea e – sunt la fel de buni precum cei de la un steakhouse? Adesea raspunsul este ‘nu’. Iar asta fiindca suntem ocupati, avem multe pe cap si nu avem timp si chef sa ne preocupam de toate detaliile. Bucatarii de la Ohvaz fac teste in mod constant si stiu exact ce concentratie trebuie sa aiba laptele de migdale; cata miere trebuie adaugata; cat trebuie lasate semintele la inmuiat in lapte; cat topping sa adaugam asa incat sa nu fie prea dulce, si tot asa.
Pe scurt, unele lucruri ti le poti prepara acasa, dar budinca de chia e bine sa o comanzi de la un local specializat in asa ceva.