Posted on

Ce inseamna fara zahar adaugat?

Fără zahăr adăugat nu înseamnă zero zahăr

Când vorbim despre produsele Ohvăz făcute din fructe și îndulcite cu miere sau sirop de curmale sigur că ele conțin zaharuri. Nu ai cum să ceri un măr fără zahăr. Și atunci care-i treaba? De ce mai menționăm chestia asta dacă oricum produsele Ohvăz au zaharuri?

20230328 1111471

Zahărul în exces în rețete poate ascunde ceva!

Unele firme adaugă mult zahăr așa cum unele restaurante adaugă foarte multă sare. De ce fac asta? Ca să ascundă ceva. Ca să acopere ceva. E o metodă ieftină, dar sigură prin care poți face un produs de o calitate slabă mai … paletabil, mai acceptabil.

Astfel, zahărul devine o cârjă, devine un ingredient de baza așa încât clientul să nu își dea seama că produsul pe care îl consumă este de o calitate îndoielnică. Despre asta este vorba.

Noi la Ohvăz folosim ingrediente cât se poate de bune, fructe adevărate, miere de calitate și nu suntem extremiști, nu facem produse pentru anumite afecțiuni, ci ne bazăm pe câteva principii simple și sănătoase. Verificăm atent numărul de calorii și ne asigurăm că dulcele este acolo în doze moderate. Așa ești sigur că poți mânca produsele Ohvăz fără regrete.

ROB8973

Cât zahăr ar trebui să consumi pe zi?

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă ca zaharurile adăugate să reprezinte mai puțin de 10% din aportul caloric total zilnic. Pentru un adult cu un aport caloric de 2.000 de calorii pe zi, aceasta înseamnă aproximativ 50 de grame (sau 12 lingurițe) de zahăr pe zi. OMS sugerează chiar că reducerea consumului de zaharuri adăugate la mai puțin de 5% din aportul caloric total poate oferi beneficii suplimentare pentru sănătate.

Este important să țineți cont că aceste recomandări se referă la zaharurile adăugate, nu la cele care se găsesc în mod natural în fructe și produse lactate. Zaharurile adăugate includ zaharuri și siropuri care sunt adăugate în alimente și băuturi în timpul procesării, gătitului sau la masă.

Unt 2

În general, este bine să vizați o dietă echilibrată și să limitați consumul de alimente procesate bogate în zaharuri adăugate, deoarece acestea pot contribui la creșterea în greutate, la probleme de sănătate precum diabetul de tip 2 și la afecțiuni dentare.

"Ne-am refacut site-ul. Daca aveti probleme tehnice, rog sa ne contactati"
Mergi către coș