Daca nu vrei sa parcurgi tot articolul concluzia e urmatoarea: ciocolata este prezenta in granola, insa nu se vede fiindca e maruntita.
Cand pregatim granola de ciocolata avem 2 variante legat de ciocolata folosita:
- O maruntim intr-un aparat de tip cutter, dar rezulta mult „praf” de ciocolata, o pulbere fina care adesea ramane la finalul pungii; e de precizat ca asta se intampla chiar daca folosim aparatul foarte putin (modul pulse);
- O maruntim la cutit / de mana, dar dureaza foarte mult, iar cel mai important – rezulta bucati foarte mari care sunt greu de mancat, nu se dizolva in lapte, iar cand portionam cantitati mari vom avea pungi care contin mai multa ciocolata, iar altele mai putina ciocolata (din cauza bucatilor mari).
Indiferent de modul in care maruntim tabletele de ciocolata, intervine o doua problema: adaugam ciocolata inainte sau dupa ce coacem granola?
Daca o adaugam inainte, ciocolata se va topi si va disparea complet. De aici pot rezulta foarte multe plangeri cum ca nu se vede urma de ciocolata in punga. Ea, desigur, s-a topit si s-a atasat de celelalte ingrediente, insa este destul de greu de sesizat.
Daca o adaugam dupa, varianta 1 se amesteca foarte usor si in mod egal, pe cand varianta 2 dimpotriva.
Este o problema mare fiindca nu vrem ca nimeni sa ne chestioneze eticheta si, cel mai mult, onestitatea. Din 2019 ne-am impus standarde inalte si vom continua sa ne respectam comunitatea!
Tocmai de aceea preferam sa fim deschisi legat de aceasta situatie si sa iti promitem ca vom continua sa exploram diverse solutii.