Posted on

Limonada fără zahăr: reţete și beneficii

Dacă te gândeşti la o băutură revigorantă, simplă, dar în același timp savuroasă, cu siguranță spui limonada fără zahăr. Mulţi preferă să consume acest preparat vara, în compania unor cuburi de gheaţă, alţii preferă să o servească alături de alte fructe de sezon.

Limonada cu menta
Limonada cu menta

Este cert, indiferent de modul în care este preparată şi consumată, limonada fără zahăr este băutura preferată în sezonul cald. 

Pentru că este atât de apreciată, ne-am propus să descoperim care sunt efectele benefice ale unui pahar de limonadă, cum poate fi preparată în casă, dar şi care sunt cele mai savuroase sortimente fără zahăr disponibile şi de unde pot fi acestea achiziţionate.

Ce beneficii are consumul de limonadă fără zahăr?

Este un lucru simplu de observat că limonada este cea mai populară băutură de vară. Este servită înainte de cafea, acompaniază sau înlocuiește ceașcă de espresso, o bei înainte de prânz, când te întâlneşti cu amici la terasă sau pur şi simplu când vrei să te relaxezi şi să te încarci cu energie. Totuşi, este cunoscut faptul că limonada consumată dimineaţa, pe stomacul gol este o băutură valoroasă pentru organism.

IMG 3884
Limonada cu Ananas

Limonada fără zahăr – proprietăți hidratante

Combinaţia dintre suc de lămâie şi apă este un preparat cu efecte puternic hidratante, ajutând la refacerea stocului de apă din organism. Contribuie la îmbunătățirea metabolismului pe de-o parte, susţinând funcționarea corectă, şi pe de altă parte menține în parametrii normali nivelul de apă din dermă, având efecte asupra aspectului pielii care se păstrează elastică. 

Limonada fără zahăr – întăreşte imunitatea

Sistemul imun nu este supus provocărilor doar în sezonul rece, dar şi vara! Variaţiile de temperatură, stresul la care este supus organismul din pricina poluării accentuate dar şi oboseala acumulată în această perioadă pot fi adevăraţi inamici ai imunităţii. Limonada fără zahăr este o sursă bogată de vitamina C, un micro nutrient esenţial care susţine imunitatea. 

Limonada fără zahăr  – reduce stresul oxidativ

Sucul proaspăt stors al lămâilor are efecte antioxidante puternice, ajutând la neutralizarea radicalilor liberi ce pot favoriza dezvoltarea şi înmulțirea celulelor cu potențial cancerigen. Efectele antioxidante se observa cel mai bine asupra pielii, procesul de îmbătrânire fiind mai puțin accelerat, în cazul persoanelor care consumă zilnic aceasta bătătură.

Limonada fără zahăr – îmbunătăţeşte digestia

Efectele benefice ale acesteia asupra sistemului digestiv sunt numeroase. Limonada fără zahăr reglează flora bacteriană din cavitatea bucală, împiedicând formarea mirosului neplăcut, însă are şi efecte antiinflamatoare prevenind inflamarea gingiilor. 

Limonada fără zahăr este un produs alcalin, care ajută la reglarea nivelului de aciditate din stomac, deci consumul acesteia reduce șansele de a dezvolta gastrite sau alte boli ale stomacului.

IMG 3915
Limonada cu miere

Limonada fără zahăr – previne dezvoltarea infecţiilor urinare

Combinaţia dintre apă, lămâie şi miere de albine are efecte hidratante şi antiseptice, iar consumul ei ajută la reglarea florei bacteriene de la nivelul vezicii urinare, prevenind dezvoltarea excesivă a coloniilor bacteriene responsabile de inflamarea acesteia şi producerea infecţiilor.

Acestea sunt câteva dintre  efectele benefice ale consumului de limonadă fără zahăr, dar nu sunt singurele, însă în rândurile următoare ne-am propus să descoperim cum se poate prepara băutura acasă şi care sunt cele mai bune şi mai gustoase sortimente disponibile.

Cum se prepară limonada fără zahăr acasă?

Procedeul nu poate fi considerat decât foarte simplu! Se stoarce sucul de lămâie, se toarnă într-un pahar înalt, se adaugă o linguriță de miere şi apoi, peste acest amestec bine omogenizat se adaugă apă. Apa poate fi călduţă, produsul astfel preparat fiind un digestiv excepțional.

Limonada cu apă rece este revigorantă şi energizantă, iar cea cu gheață este preparatul perfect care te răcoreşte în orice amiază toridă de vară. Limonada astfel preparată este simplă, însă poţi fii inventivă şi poţi crea sortimente noi, mai bogate în nutrienți. Poţi adăuga mentă, o felie de lime sau piure de mango, zmeură, căpșuni.  

Limonada cu miere
Limonada cu miere

Pe de altă parte, dacă vrei să economiseşti timp, îţi recomandăm limonada Ohvăz. Preparatele produse cu dragoste şi pasiune se disting faţă de altele existente pe piaţă, datorită ingredientelor naturale utilizate şi prin soluțiile de ambalare moderne. Sunt folosite ambalaje prietenoase, reciclabile care nu alterează gustul lichidului din interior. 

Limonadele fără zahăr Ohvăz sunt hidratante, digestive, antioxidante şi susțin imunitatea. Practic, au proprietățile benefice ale limonadei tradiționale, însă vin cu ceva în plus: gust intens, savuros, captivant, un număr redus de calorii şi mulți nutrienţi care susţin sănătatea.

Ce sortimente de limonadă fără zahăr sunt disponibile?

Produsele Ohvăz se disting faţă de altele existente pe piaţă prin multe aspecte. În primul rând folosim suc de lămâie cu certificat bio, în al doilea rând nu au zahăr, ci sunt îndulcite cu miere de albine provenită de la furnizorii locali. Apa utilizată este supusă unor tratamente speciale de filtrare, purificare şi remineralizare. Atenția pentru detalii nu se oprește aici, ambalajele selectate fiind realizate din sticlă, de aceea gustul se păstrează impecabil.

5 retete de limonada fara zahar
Cea mai buna limonada pe care o poti comanda?

Costul de achiziţie este mai mult decât accesibil: doar 12 lei pentru o limonadă de 500 ml de o asemenea calitate. Să descoperim aşadar câteva dintre sortimentele de limonadă fără zahăr senzaționale.

Limonadă cu Ghimbir și Miere

Preparată din apă proaspătă, suc de lămâie obţinut prin stoarcerea lămâilor cultivate în sistem BIO, suc de ghimbir şi miere de albine locală se dezvăluie intrigantă. Aromele intense ale ghimbirului combinate cu cele proaspete ale lămâilor sunt învăluite în mod plăcut de eleganța delicată a mierii de albine. 

IMG 3892

Limonadă cu Ghimbir şi Miere poate fi savurată cu orice ocazie, dimineaţa pe stomacul gol, după masa de prânz sau seara când te relaxezi pe terasă. Poate fi servită simplă, bine răcită, sau poate fi combinată cu bucăţi mari de gheaţă. Cu siguranţă, aromele intense, dar sofisticate vor răsfăţa simţurile!

Limonadă cu Mentă și Miere

Reţeta clasică de limonadă cu mentă şi miere este apreciată de toţi consumatorii de băuturi răcoritoare, de cei mari şi de cei mici. Elegantă, sofisticată cu textură fină, licoarea se dezvăluie când este servită bine răcită sau în compania a două trei cuburi de gheaţă. Poate fi secretul tău pentru un boost de energie sau ingredientul cheie pentru o sănătate optimă şi un ten impecabil!

Limonadă cu Coacăze și Miere

Limonada fără zahăr cu coacăze şi miere este un preparat apreciat de amatorii de gusturi expresive. Notele aromatice furnizate de sucul de coacăze sunt bine echilibrate de cele revigorante de lămâie. Preparatul este desăvârșit de aroma suavă a mierii de albine. Textura unică a limonadei cu coacăze şi gustul sofisticat nu sunt singurele motive pentru care acest sortiment va deveni rapid un aliat de nădejde. Efectele benefice furnizate de abundența de nutrienţi sunt, cu siguranţă, alte detalii pe care le vei îndrăgi.

Limonadă cu Zmeură și Miere

Zmeură aromată, miere dulce, suc de lămâie proaspăt, apă, acestea sunt singurele ingrediente care îţi vor captiva simţurile de la prima degustare. Bucuria de a savura un preparat răcoritor, cu arome captivante este dublată de efectele revigorante şi beneficiile pe care consumul de limonadă fără zahăr cu zmeură şi miere le are asupra organismului.

limonada cu zmeura
Limonada cu Zmeura

Acest preparat nu este doar o licoare hidratantă, dar o doză de nutrienţi, antioxidanţi şi vitamina C, apreciate. Poate fi savurată cu orice ocazie de pitici, părinţi şi adulţi. Aromele vibrante vor fii imediat apreciate. Servit rece, cu gheaţă sau la temperatura camerei, preparatul răsfaţă simţurile!

Limonadă cu Ananas și Miere

Combinaţia dintre ananas, lămâie, miere şi apă este una exotică, dar expresivă. Notele dulci acrişoare ale fructelor de ananas sunt completate de aromele acrişoare ale sucului de lămâie. Gustul preparatului este desăvârşit de notele suave ale mierii de albine. Limonada fără zahăr cu ananas şi miere este o alternativă pentru cei ce apreciază aromele exotice şi sofisticate.

Limonada cu ananas
Limonada cu Ananas

Acestea sunt doar câteva dintre opţiunile naturale, artizanale propuse pentru această vară. Fiecare dintre sortimentele recomandate sunt gândite să aducă bună dispoziție, energie şi gust. Cu siguranţă, cei ce aleg sortimentele de limonada fără zahăr Ohvăz vor beneficia de toate efectele beneficie, economisind timp valoros. Fiecare sticlă cu limonadă poate fi  momentul de respiro necesar pentru a face faţă modului de viaţă dinamic actual. 

"Ne-am refacut site-ul. Daca aveti probleme tehnice, rog sa ne contactati"
Mergi către coș