Posted on 1 Comment

Am îmbunătățit valabilitatea!

Îți scriu legat de valabilitatea produselor Ohvăz. Pe scurt, am reușit să le îmbunătățim. Dacă vrei să știi mai multe, iată punctele de la care plecăm:

  1. Noi nu facem stoc de produse pe care le expediem peste nu știu câte zile;
  2. Produsele conțîn lapte de migdale, iar noi refuzăm să folosim conservanți sau chimicale dubioase pentru prelungirea termenului de valabilitate.
  3. Ovăzul și chia rezistă “doar” 6 zile.

Ce se întâmplă? Sunt două aspecte:

Pe de-o parte, e o mare presiune din partea hypermarket-urilor și magazinelor să mărim acest termen de valabilitate. Noi nu vrem să adăugăm prostii în produse, așa încât rămânem în online. E ok, suntem împăcăți cu asta.

Pe partea cealaltă, de-a lungul timpului, am avut clienți cărora le-au fermentat produsele înainte de termenul de valabilitate menționat. Asta ne supără foc. Nu au fost multe cazuri, însă chiar și 1 la 100 nu este ok pentru noi. Am explicat cauzele într-un articol pe blog. Pe scurt, transportul, cât de bine sunt strânse capacele, cât de coapte sunt ingredientele, la ce temperatura sunt ținute, etc..

Valabilitatea este prioritatea numărul 1. După foarte multe teste, mă bucur să te anunț că am reușit să îmbunătățim valabilitatea. Nu am adăugat prostii, ci am rafinat procesul de producție. Sună pompos, dar uite concret ce am făcut: foarte multe teste.

Am luat-o pe toate părțile (acestea sunt doar niște exemple): n-am mai folosit miere, doar cu sirop de agave; concentrație mai mare/mai mică de lapte de migdale; am făcut lapte din alte ingrediente; am ținut ovăzul/chia la înmuiat timp de 4-6-8-12-24 de ore; am separat ingredientele de ovăz, apoi am adăugat laptele. Și tot așa. Foarte multe teste timp de câteva luni!

Acum suntem mult mai încrezători în valabilitatea produselor. Tot nu este perfect – produsele tot trebuite ținute la rece în permanentă, însă cred că am reușit să facem un pas mare în față.

Te așteptăm cu o comandă.
Cristian.

1 thought on “Am îmbunătățit valabilitatea!

  1. Produsele sunt foarte ok. Personal prefer un termen de valabilitste mai mic. Asta arată că nu conțin consecvenți. ???

Comments are closed.

"Ne-am refacut site-ul. Daca aveti probleme tehnice, rog sa ne contactati"
Mergi către coș