Posted on

Termen de valabilitate Ohvăz

  • Valabilitate ovăz cu lapte de migdale: 13-14 zile, păstrat în permanență la +2 … +4°C;
  • Valabilitate budincă de chia cu lapte de migdale: 14-15 zile, păstrat în permanență la +2 … +4°C;
  • Valabilitate biscuiți de ovăz: 90 zile, păstrați într-un loc răcoros (nu recomandăm refrigerarea);
  • Valabilitate limonadă artizanală: 7-10 zile, păstrata în permanență la +2 … +4°C;

Iată ce trebuie să știi despre fiecare în parte așa încât să te bucuri de ele în condiții optime.

Fulgi de ovăz cu lapte de migdale

papaya

Termenul de valabilitate al fulgilor de ovăz cu lapte de migdale este este de 9-10 zile. Mult, considerând ca sunt produse bazate pe lapte vegetal, sunt nepasteurizate, fără preparare termică, fără conservantu. Puțin, dacă avem așteptări nerealiste.

Produsele sunt făcute la comandă, asa încât să fie cât se poate de proaspete. Le livram la rece, însa e important de știut faptul că ele sunt sensibile la variații de temperatură. Dacă le lăsați o oră la temperatura camerei, apoi le introduceți în frigider, termenul de valabilitate va fi semnificativ scurtat!

Semințe de chia cu lapte de migdale

zmeura negru

Budinca de chia are valabilitate: 14-15 zile, dacă este păstrata în permanență la rece. Pentru prospețime maximă vă recomandăm să plasați o comanda pe site. Livrăm în București în 60-120 de minute, în funcție de trafic, iar în toată țara în 24-48 de ore. Produsele Ohvăz vor ajunge la tine reci! Dar vă rugăm să nu amânați livrarea. Asigurați-vă ca va fi cineva la adresa furnizata pentru a prelua coletul. Apoi imediat produsele trebuie băgate în frigider.

Biscuiți de ovăz

bisc

Biscuiții noștri de ovăz, făcuți cu atenție și iubire, nu sunt pretențioși, tocmai de aceea au un termen de valabilitate de 90 zile. Îi poți tine la frigider, dar nu recomandăm acest lucru. Refrigerarea le schimbă textură și aspectul, deci nu este indicat. Păstrează-i în debara, în cămara, lângă frigider sau pe birou. Nu îi lasă în razele soarelui sau într-un loc cu variații mari de temperatură și te vei bucura de ei până la ultima bucată.

Limonada artizanală

Artboard 18

Valabilitatea limonadei Ohvăz variază. Nu fiindcă suntem indeciși, ci datorită fructelor folosite – uneori sunt mai coapte, alteori mai puțin. În general, te poți aștepta la 7-10 zile, însa citind recenziile de la limonada artizanala Ohvăz observam ca ea “dispare” foarte repede. Semn ca e foarte bună ^_^. Îți recomandăm să o ții la frigider, la o temperatură scăzută, așa încât ea sa fie și mai răcoritoare!

Factori care pot influenta termenul de valabilitate

Poate ți s-a întâmplat să comanzi multe produse Ohvăz, iar cu o zi-doua înainte de atingerea termenului de expirare, ele sa fie acrișoare. Deși e o situație rar întâlnită (aici ne bazăm pe statistica noastră interna), e bine să știi de ce se poate întâmpla acest lucru:

  1. fără conservanți: vrem produse cât se poate de “curate”. Asta înseamnă fără conservanți, fără chimicale sau ingrediente dubioase. Cu toții cred că vrem asta. Dar produsele de acest tip au un dezavantaj major: expiră repede. Ține cont, vorbim despre produse neprocesate termic amestecate cu lapte (de migdale). E normal să fermenteze dacă nu sunt ținute în permanență la rece, dar chiar și așa ele tot un au termen mic. Astfel, trebuie să alegem: termen de valabilitate lung SAU mâncare fără chimicale.
  2. curierii: am discutat cu toate firmele de curierat din România și ne bucurăm că lucram cu cele mai bune firme de curierat pentru nevoile noastre. Totuși, ei nu sunt fără probleme, după cum sunt sigur că știi deja. Uneori coletele ajung prea târziu, mașinile frigorifice nu au temperatură suficient de joasă, comenzile sunt cumulate cu altele, sau sunt depozitate temporar în condiții nepotrivite. Astfel, termenul de valabilitate e afectat negativ.
  3. ingredientele: avem furnizori excelenți și ne străduim să lucrăm cu materie primă din România. Uneori fructele sunt prea coapte sau dimpotrivă. Noi le inspectăm atent și facem tot posibilul să nu fie variații prea mari. Totuși, se poate întâmpla ca fructele folosite să afecteze termenul de valabilitate.
  4. capacele prea puțin strânse: echipa Ohvăz este mică, 11 persoane în acest moment. Nu suntem o fabrică, ci facem fiecare produs de mână. Dacă e să îi judecam pe baza vitezei, colegii mei seamăna cu niște roboți, dar lăsând asta la o parte, tot oameni sunt. Se poate întâmpla să nu strângă capacul borcanelor suficient de bine, ceea ce ar afecta termenul produsului.

Dacă ți se întâmplă vreodată să ai probleme cu o comanda, te rog nu ezita să ne contactezi. Colegii mei sunt amabili și rezolvă orice situație. Mulțumim pentru susținere!

"Ne-am refacut site-ul. Daca aveti probleme tehnice, rog sa ne contactati"
Mergi către coș