Posted on

De ce am trecut la ambalaje 100% RPET?

Din Septembrie 2023, vei putea comanda limonada Ohvaz in ambalaj 100% RPET (plastic reciclat). Totusi, te vei putea bucura in continuare de ambalajul de sticla daca doresti asta, insa contra unei taxe suplimentare de 1,5 lei per sticla. De ce taxa aceasta si de unde schimbarea pe plastic reciclat? Afla mai jos motivele:

  1. Generam cerere pentru reciclarea plasticului

Firmele mari vor recicla daca exista un motiv economic sa faca asta. E simplu de inteles – companiile urmaresc banii. Faptul ca noi cumparam ambalaje din plastic reciclat inseamna ca ei trebuie sa colecteze din ce in ce mai mult plastic. Per total, asta ne incanta!

3 1

Sustinem reciclarea individuala si ma bucur sa vad din ce in ce mai multi oameni cu un compas moral si cu un simt de responsabilitate pentru planeta pe care traiesc. Insa schimbarea masiva va avea loc in momentul in care companii gigantice isi vor schimba comportamentul si vor incepe sa recicleze / sa nu mai polueze atat de mult.

Sigur ca legile fiecarei tari ar trebui sa impuna anumite standarde vis-a-vis de reciclare, insa pana in acest moment lucrurile s-au miscat extraordinar de lent. Asa ca daca nu merge cu batul, incercam cu morcovul! “Ohvaz cumpara plastic reciclat, cine ni-l vinde?”

Da, ambalajele 100% RPET sunt semnificativ mai scumpe fata de sticlele de plastic obisnuite, insa vrem sa ne respectam principiile cu care am inceput Ohvaz.

  1. Folosim mai putin plastic sub forma de folie cu bule

Fiecare ambalaj de sticla trebuia infasurata bine in folie cu bule. Stim bine cum sunt manipulate coletele de catre firmele de curierat. Suntem in Romania… cu totii am avut experientele noastre proaste.

Si la Ohvaz am avut numeroase incidente unde sticlele de limonada au ajuns sparte si au compromis comenzi in valoare de sute de lei, dar trecand peste pierderea materiala pe care am suportat-o de fiecare data, am si dezamagit acei clienti prin prisma acelei experiente neplacute.

4

Ca sa compensam pentru cutiile trantite in mod excesiv, am investit in folie cu bule in cantitati din ce in ce mai mari, iar asta inseamna ca in anumite luni folosim cativa kilometri de folie cu bule ca sa protejam sticlele in timpul transportului. O mare risipa pe care vrem sa o oprim.

  1. Expediem comenzile mai repede

Fiecare ambalaj de sticla trebuie infoliat intr-un mod anume, cu mare grija, iar asta inseamna timp. Cand aveam 10-20 de comenzi pe zi, nu era nici o problema, insa acum vorbim despre sute de comenzi. Ajungem sa expediem mii de limonade in fiecare zi. Am marit echipa, am optimizat procesele de pregatire, insa principala problema ramane ambalajul de sticla fragil.

Concret, trecand la ambalaj RPET vom putea expedia semnificativ mai multe comenzi, iar pentru tine asta inseamna ca vei primi comanda si mai repede!

Group 1 10
  1. Putem livra in mai multe magazine

Anumite magazine nu vor sa accepte ambalaje de sticla fiindca exista un pericol real de spargere. Daca o singura sticla se sparge, se pot compromite multe alte produse / colete / paleti. Trecand la ambalaje de plastic, aceasta problema dispare. Astfel, tu vei gasi produsele Ohvaz in mai multe magazine!

  1. Este aceeasi limonada delicioasa fara zahar adaugat sau chimicale dubioase

Nu schimbam nimic legat de modul de preparare. Fara suc concentrat, folosim doar suc de lamaie adevarat. Fara zahar adaugat, folosim un pic de miere de la un producator local. Toate fructele sunt “adevarate” in sensul in care nu folosim esenta de ghimbir, ananas, menta, s.a.m.d.. In schimb prelucram zeci si sute de kilograme de fructe pe care le primim in fiecare zi.

Sper sa te bucuri de aceasta schimbare. Dar in cazul in care doresti ambalaje de sticle, ele vor ramane disponibile pe site, cel putin o perioada, contra unei taxe suplimentare de 1,5 lei.

"Ne-am refacut site-ul. Daca aveti probleme tehnice, rog sa ne contactati"
Mergi către coș