Posted on

Terci de Ovaz: Beneficii & Indicații

ovaz cu lapte de migdale retete
Ovaz cu lapte de migdale

Ești aici pentru că probabil îți este foame de ceva bun. Înțelegem cu toții cum se manifestă dilema atunci când nu știm ce să mai mâncăm pentru încă o zi. Gândurile ne joacă feste, căutăm mereu ceva nou și gustos, dacă se poate să fie și sănătos, am bifat mai multe căsuțe în carnețelul  “De azi mănânc sănătos!”.  

Practica de cele mai multe ori, nu arată precum teoria și sfârșim prin a trișa cu mese nesănătoase, nesățioase și slabe în nutrienți, furați doar de gustul apetisant și suculent al unor chifteluțe cu sos, care și-au pierdut toate toate proprietățile odată cu prăjirea în ulei.

OK, acum cum rămâne cu sănătatea corpului tău? Sau cu aspectul lui? Mai este valabilă ideea “De astăzi vreau să slăbesc”? Cum rămâne cu numărul de calorii pe care îl depășești în fiecare zi? 

Știm, muncă la birou, activitățile și rutina nu îți permit să ai în vedere și aspectul meselor consumate zilnic să nu mai spunem de calorii. Dar aici venim noi și facem ce știm cel mai bine.

Te hrănim sănătos! Îți punem la dispoziție site-ul nostru www.ohvaz.ro  ce dispune de o gamă variată de produse gustoase și sănătoase, unde toate sunt făcute de bucătarul Ohvăz cu atenție la numărul de calorii așa încât să  mănânci cu poftă, dar fără regrete. 

Site 1
Comanda ovaz cu lapte

Permite-ne să povestim puțin de beneficiile ovăzului dar și despre care ar fi sugestiile noastre pentru tine în materie de mese delicioase pentru micul dejun și prânz. 

Pentru un corp armonios probabil știi că ai nevoie de o alimentație sănătoasă, echilibrată și de câteva ore de sport. În meniul tău zilnic este indicat să introduci alimente sățioase și bogate, precum ovăzul, semințe, nuci, miere, fructe și lista poate varia în funcție și de preferințele tale. 

Uite, Ovăz cu Merișoare și Cocos e un preparat făcut de noi, nu conține zahăr, coloranți, conservanți, singurul lapte folosit este cel de migdale, și are doar 533 de calorii.

med res
Ovaz cu merisoare si cocos

Dar hai să ne oprim la ovăz… 

  • Bogat în nutrienți, ovăzul reprezintă o sursă bună de carbohidrați sănătoși și consistenți cu absorbție lentă din fibre, proteine și grăsimi bune, gata să îți înconjoare corpul într-o armonie cum doar ovăzul știe să o facă. În plus, la capitolul minerale, este bogat în mangan, fosfor, magneziu, cupru, fier, zinc, calciu și vitamine precum B1, B5, B9, responsabile pentru susținerea metabolismului glucidelor, producerea hormonilor anti-stres, menținerea sănătății tegumentelor și a părului, iar acidul folic din vitamină B9, ajută la stimularea sistemului imunitar și a creșterii puterii de concentrare.
  • Bogat în beta-glucan, substanță ce ajută la scăderea nivelului de colesterol (LDL) și total, răspunzător pentru conducerea la senzația de sațietate și reducere a nivelului de zahăr din sânge. De asemenea, în urma studiilor, s-a demonstrat că beta-glucanul îmbunătățește rezistența la diverse boli virale, bacteriene, protozoare și fungice, precum și că promovează activitatea antitumorală. Beneficiile asupra sănătății beta-glucanului din ovăz sunt cunoscute și în ceea ce privește scăderea factorilor de risc lipidic pentru bolile cardiovasculare și controlul metabolic al diabetului.
  • Bogat în antioxidanți ce conțin avenantramide, o substanță ce se găsește aproape exclusiv în ovăz ce are că scop protejarea organismul de cancer, boli de cardiovasculare și anti-îmbătrânire.
  • Ovăzul nu conține gluten. Da, da, ai citit mai multe decât bine. Este alimentul ideal pentru cei ce au intoleranță la gluten, boala celiaca, alergii la gluten sau pentru cei ce pur și simplu au adoptat o dietă săracă în gluten.
  • Ovăzul este ideal pentru lupă cu kilogramele, datorită fibrelor solubile care influențează mecanismele gastro-intestinale ce oferă acea senzație de sațietate de care povesteam și mai sus. Fibrele contribuie la regularitatea intestinului și la prevenirea constipației. Fibrele din cereale, găsite în tărâțele din grâu și ovăz, sunt considerate mai eficiente decât fibrele din fructe și legume. 
  • Ovăzul nu se dă la oparte nici când vine vorba de frumusețe. Pe lângă echilibrul interior, el conferă și la exterior un aspect plăcut și îngrijit. Pielea și aspectul părului ies primele în evidența atunci când începi să ai grijă de tine. Iar compușii din ovăz conferă un efect de curățare, luminozitate și hidratare.
5ed75025959be pachetul de 5 arome ovaz 57 4 4
Terci de ovaz arome diverse

Acum că ți-ai creat o idee clară despre  ovăz, înțelegi de ce ne place, de ce îl folosim și de ce vrem ca și tu să-l incluzi în alimentația ta. Nu mai subliniem faptul că ne-am îndrăgostit de el încât și numele brandului nostru este Ohvăz.

Totul se învârte în jurul beneficiilor #pebune pe care noi le căutăm în alimentele pe care le folosim în prepararea tuturor produselor din site-ul nostru dar și din magazinele fizice existente în puncte cheie din București. Aruncă un ochi pe harta asta și vezi dacă suntem aproape de casă sau de biroul tău.

Ovăzul la noi nu se tratează termic, așadar nu își pierde din proprietăți. La fel este și în cazul laptelui caju și migdale, care și el este făcut tot de noi cu multă grijă pentru că bunătatea aflată în borcanul reciclabil,  numai bună de savurat în orice moment din zi de întreaga ta familie sau de colegii de la birou.

Doar alegeri inteligente

Ne întoarcem puțin la ideea “alimente #pebune” pe care le folosim în prepararea tuturor produselor Ohvaz. De exemplu, pentru sortimentele ce conțin unt de arahide, dorim să susținem producătorii din România și procurăm untul de arahide de la Sunday Bite.

De asemenea, ciocolată folosită în preparatele Ohvăz este de origine belgiană și este absolut delicioasă, noi prin alegerea acestui sortiment am dorit să îi împăcăm și pe cei ce vor să mai trișeze sănătos. O exprimare demnă pentru preparate echilibrate. Poți să ai un cheat meal sănătos, care să fie bogat în nutrienți dar și acea doză de dulce de care oricine are nevoie.

Iar pentru pofta ta, poți să încerci Ovăz cu Unt de Arahide și Curmale preferat și votat de către clienții noștri cu 74 de voturi, fapt ce arată încă o data că este preferat în momente cheie din zi. Pe noi numai gândul la cum se topește untul de arahide în gură, textura și gustul, ne face să îl alegem și pentru prânz.

Unt Arahide 3
ovaz cu unt de arahide

Ne asumăm, am zis din start preparatele noastre împacă atât doritorii care au în minte menținerea unei diete echilibrate, slăbire și alte derivate din familia lor, dar și pe cei care vor să adopte o alimentație diferită.

Cum rămâne cu livrarea?

Oferim posibilități din cele mai diverse. Livrăm în București în cel mult două ore de la plasarea comenzii! Asta se realizează în urmă parteneriatului cu BeeFast, ce are că și politică o livrare eco-friendly, așadar primești pachetele Ohvăz cu ajutorul trotinetelor electrice dar și a bicicletelor care nu afectează mediul înconjurător.

De asemenea, avem o colaborare tare zdravănă și cu Bringo, așadar încă un partener care să îți livreze produsele Ohvaz.ro în timp scurt. La noi se practică și ideea de “hai să îmi iau mâncare și pentru mâine” așa am început să livrăm și pe seară, intervalul orar zilnic fiind 09:00 – 22:00, iar la tine ajunge doar  2 ore. 

Surse:

"Ne-am refacut site-ul. Daca aveti probleme tehnice, rog sa ne contactati"
Mergi către coș