Posted on

Recomandare documentar: A Life on Our Planet

Documentarul A Life on Our Planet de catre David Attenborough este excelent! Il poti urmari pe Netflix printr-un click aici si il recomand fara ezitare. M-au impresionat cateva lucruri:

  • energia acestui domn de 93 de ani;
  • pasiunea lui pentru planeta noastra, pe care a cutreierat-o cum putini au facut-o;
  • imaginile deosebit de frumoase capturate de film;
  • dezastrul care ne asteapta daca nu schimbam modul in care traim pe planeta;

Daca ai urmarit alte documentare realizate de acest domn probabil te astepti la primele 3 puncte mentionate anterior. Ce este nou in acest film este modul in care el prezinta, in termeni accesibili, cum devastam natura intr-un mod ireversibil. Totusi, cele 90 de minute nu au intentia de a ne speria (mai mult decat este cazul). Celebrul David Attenborough prezinta si cateva solutii concrete prin care putem schimba ceva.

Pentru mine partea cea mai importanta este esenta filmului. Sigur, la nivel de individ putem face relativ putine. Sigur, nu mentioneaza nimic despre energia nucleara. Sigur, nu adreseaza multe alte potentiale solutii. Sigur, nu arata cu degetul catre cele 5-10 corporatii care sunt responsabile pentru peste 70% din poluarea planetei. Da, asa este. Dar esenta filmului ramane: trebuie sa luam actiune, chiar daca impactul este initial mic.

La Ohvaz, desi suntem o firma minuscula, am decis sa folosim ambalaje de sticla in detrimentul celor de plastic. Recomandam clientilor nostri sa recicleze borcanele sau sa le refoloseasca. Este suficient? Sigur ca nu. Este sticla un ambalaj fara cusur? Sigur ca nu. Dar facem pasi intr-un sens pozitiv. Cred ca e important sa ne incurajam reciproc si sa sustinem aceste schimbari in bine, chiar daca ele nu se intampla la viteza si la magnititudinea pe care cu totii am dori-o.

Am observat un fenomen similar vis-a-vis de diete. Fie esti vegan 100%, fie deloc! Acest gen de energie negativa simt ca indeparteaza multa lume. In schimb, cred ca ar fi mult mai productiv sa mergem pe urmatoarea idee: OK, daca poti sa fii vegan doar 2 zile pe saptamana, e OK! Apoi poate reusesti sa ajungi la 3 zile. Apoi la 5. E o mica-mare diferenta de abordare. Cred ca de asa cev avem nevoie.
Spor la vizionat!

"Ne-am refacut site-ul. Daca aveti probleme tehnice, rog sa ne contactati"
Mergi către coș