Posted on

Ce conțin cei mai cumpărați biscuiți din România?

Biscuiții Ohvăz sau cei mai cumpărați biscuiți din România?

Înainte să încep Ohvăz adesea cumpărăm niște biscuiți pe care sunt sigur ca îi știi. Li se făcea reclamă în mod regulat mai peste tot. Erau folosite sintagme cheie gen “mic dejun echilibrat” sau “eliberare treptată a enerigiei”. Cutia arata frumos cu galben și verde, gustul era bun, așa că asta cumpăram! Credeam că fac o alegere inspirată…

Simțeam că iau o gustare sănătoasă și ma feresc de junk food.
Eh, iată eticheta faimoșilor biscuiți:

“Faina de GRAU 36%, musli 33.3% (cereale integrale 24% (fulgi de OVAZ 11.1%, fulgi de GRAU 9.9%, faina integrala de GRAU spelt 1%, fulgi de ORZ 1%, fulgi de SECARA 1%), stafide 7%, preparat cu fructe 2.3% (sirop de fructoza-glucoza, sirop de glucoza, piure concentrat de fructe (mere, piersici, caise, portocale), zahar, fibre din GRAU, agent de umezire (glicerol), grasime de palmier, corector de aciditate (Acid citric), agent de gelifiere (pectine), aroma naturala, antioxidant (Acid ascorbic), ule i de floarea soarelui)), zahar, ulei de rapita, coaja de portocale confiata (coaja de portocale 1%, zahar, sirop de glucoza-fructoza, corector de aciditate (acid citric), aroma), minerale (carbonat de calciu, carbonat de magneziu, fier elementar), agenti de afanare (Carbonati de amoniu, carbonati de sodiu), emulsifianti (lecitina din SOIA, E472e), sare, aroma naturala de portocale, LAPTE praf degresat.”

Eticheta unor biscuiti celebri, foarte bine cotati si vanduti in Romania

Ce părere ai? Crezi că aceste ingrediente fac parte dintr-un “mic dejun echilibrat”? Ai împărți acești biscuiți cu familia ta? Prietenii tăi? Copiii tăi?

Prin comparație, iată ce conțin biscuiții Ohvăz:

Făină de grâu ECO tip Spelta (Alac), Ovăz, Miere, Ulei de Cocos nehidrogenat, Migdale zdrobite, Prune, Curmale, Smochine, Fulgi de Cocos.

Biscuitii Ohvaz cu Prune

Ca o precizare, uleiul nehidrogenat (nesăturat) este varianta mai bună, implicit mai scumpă, iar noi folosim o cantitate mică așa încât să nu ridicăm caloriile într-un mod semnificativ.

Nu spun că produsele Ohvăz sunt sănătate curată, însă ne străduim să avem o etichetă cât se poate de simplă. Da, sunt mai scumpi biscuiții noștri față de cei făcuți de acest brand celebru menționat anterior, dar pentru 3-4 lei în plus știi exact ce mănânci.

"Ne-am refacut site-ul. Daca aveti probleme tehnice, rog sa ne contactati"
Mergi către coș