Posted on

Cea mai buna budinca de chia

Cea mai buna budinca de chia pe care am mancat-o vreodata este editia speciala de sarbatori. In general budinca de chia are o textura destul de neplacuta – pare un fel de gel. In cazul acestei retete, totul este schimbat si m-am bucurat de fiecare lingurita. Mai mult, am cativa prieteni care nu s-ar atinge de chia nici daca ar muri de foame, dar dupa ce au vazut pozele cu aceasta retete au decis sa o incerce. Feedbackul a fost acelasi: “wow!”.

budinca de chia

De ce e cea mai buna budinca de chia?

Reteta aceasta de chia este mult schimbata. In primul rand semintele de chia sunt tinute mult mai mult la inmuiat. Ele se hidrateaza relativ usor, insa pentru un gust mai intens, au nevoie de mai multe ore la frigider. Apoi laptele de migdale pe care l-am folosit este mult mai concentrat. Asa am obtinut acea culoare mult mai deschisa.

Pentru o aroma deosebita am adaugat un pic de scortisoara, iar in jurul borcanului vei vedea felii subtiri de portocala. Rezultatul? Cand deschizi capacul te “loveste” o aroma incredibila de Craciun.

budinca de chia

Reteta budinca de chia

Ca sa completam reteta, am decis sa caramelizam niste fulgi de ovaz, iar acestia sunt deasupra budincii asa incat sa ramana crocanti. In interior mai avem si alune de padure de cea mai buna calitate. Acestea au fost rumenite in cuptorul nostru asa incat sa aiba un gust mai intens.

La final am adaugat niste merisoare mari si frumoase pentru un plus de culoare, dar si pentru dulceata lor. Rezultatul este o reteta de chia divina! O poti face si tu acasa, dar e ceva bataie de cap. Tocmai de aceea iti recomand sa comanzi budinca de chia de pe site-ul Ohvaz.

budinca de chia
budinca de chia

Valabilitate budinca de chia

Noi nu folosim chimicale de nici un fel in nici o reteta Ohvaz. Asta este un compromis pe care nu vrem sa il facem. De obicei produsele Ohvaz rezista 6-7 zile daca sunt tinute mereu la rece, dar fiindca aceasta editie speciala are felii de portocala, ea o sa fermenteze un pic mai repede. Tocmai de aceea am redus valabilitatea la 5 zile. Ideea e ca oricum nu o sa reziste prea mult in frigider la cum arata :).

Nu uita! Chia este o sursă excelentă de fibre În 100 de grame de semințe de chia găsim 42 de grame de carbohidrați, din care 34 de grame de fibre! Ele reglează digestia și induc senzația de sațietate. Astfel te vei simti foarte bine timp de cateva ore bune, deci nu vei mai pofti la nimic altceva.

"Ne-am refacut site-ul. Daca aveti probleme tehnice, rog sa ne contactati"
Mergi către coș