Posted on

“Nu manca dupa ora 6!” sau Intermittent Fasting (IF)

Nu manca dupa ora 6!” – am auzit asta de-a lungul anilor si nu o intelegeam. Ce se intampla dupa ora 18? E ora asta magica in vreun fel? Relativ recent m-am lamurit. Este vorba despre interminent fasting, adesea prescurtat IF. In limba romana asta inseamna sa mananci intr-un interval anume de timp.

Ideea e asa: daca iei micul dejun la ora 9, iar la ora 21 iei cina, asta inseamna ca esti in starea de “hranire” timp de 12 ore din zi. IF presupune sa reduci numarul acesta, preferabil la 8 ore, iar 16 ore sa stai nemancat.

De ce Intermittent Fasting? Lista de beneficii este foarte lunga.

beneficii Intermittent Fasting

Ce e esential:

trebuie sa mananci aceeasi cantitate de mancare, dar in intervalul propus (exemplu: la 8 prima masa, la 12 a doua, la 16 a treia, apoi nimic)
in afara acelui interval nu e ok sa mananci (nu o bomboana, un biscuit sau orice alta gustare). Doar apa, unii mai sugereaza ceai.
majoritatea persoanelor cred ca mananca in mai putin de 10-12 ore, dar daca esti atent, vei observa ca depasesti cu mult acel interval.

reteta ovazParerea mea:
Pana acum lucrurile merg foarte bine. Macar 4-5 zile din saptamana ma mentin pe acest program unde la ora 16-17 nu mai mananc. Mi-a fost ciudat sa imi fie foame. Nu mi-am mai auzit stomacul de foarte multa vreme, iar asta fiindca avem Tazz, Bolt, Glovo si multe altele.

Am observat ca mental e cel mai greu. Am cateva kilograme in plus, stiu ca nu o sa mor de foame, stiu ca am mancat suficient in acel interval de 8 ore. Si, totusi, mintea e agitata si speriata. Cred ca asta este partea cea mai dificila. Dar daca iti propui sa te tii de program, cred ca vei fi placut surprins.

Nu imi plac dietele extreme, iar IF nu cred ca intra in acea categorie. In plus mi s-a parut ca avantajele sunt clare, multe, iar eu nu trebuie sa fac compromisuri mari. Fiindca totul merge bine, am zis sa iti zic si tie despre acest lucru. Poate te ajuta.

"Ne-am refacut site-ul. Daca aveti probleme tehnice, rog sa ne contactati"
Mergi către coș