Posted on

Limonada Ohvăz vs. RESTU’ LUMII

De curând am început să producem propria noastră limonadă la Ohvăz, cu două sortimente: Limonadă cu Ghimbir și Limonadă cu Mentă .
Limonadele noastre sunt preparate în laboratoul propriu, numai din ingrediente naturale, iar noi suntem foarte încântați de ele!

Totuși, am fost foarte curioși să vedem și concurența ce face, și tocmai de aceea am decis să degustăm câteva limonde care se găsesc pe piață.

Marea Degusatare

Limonadă cu mentă de la Prigat

Mirosul de mentă nu se simte aproapte de loc, iar gustul… Ei bine, gustul nu e deloc punctul forte. Fără să fiu răutăcios, această așa zisă limonadă are un gust de apă în care ai dizolvat Paracetamol!

Lista de ingrediente e destul de tipică pentru o băutuă răcoritoare din comerț: Acid Citric, Citrați de Potasiu, Acid Ascorbic… ce mai, exact cum făcea și mama mea acasă!
Ca și ingrediente mai naturale, avem sucul de lămâie, 8% iar extractul de mentă sub 0,1%. Pentru 3 lei, acum știm ce bem!

Limonada Uludag

Primul aspect care mi-a atras atenția a fost culoarea! Seamănă cu un ulei de gătit folosit, ca cel în care ai prăjit cartofi. Sau cu un ulei de motor, luat de la „Ghiocelul SRL”.
Față de prima limonadă, aceaste este extrem de dulce! Cantitatea de zahăr mi se pare mult prea mare; e ca și cum cineva a luat o tonă de Snickers și de zahăr, a făcut un terci apoi a pus colorant și a ieșit această băutură!

Ca și ingrediente, nici măcar un pic de suc adevărat de lămâie! Concentrat din suc de lămâie, stabilizatori și… Esteri Glicerolici! Și nu orice fel de esteri, luați din piață, Esteri Glicerolici ai Rășinilor de Lemn! Ăștia sigur îi folosea bunica… Plus coloranți, de aici culoarea aceasta însorită!

Limonada de la Cappy

Colegii tot comandau această limonadă, care are reclame peste tot în București, și e foarte ieftină! O sticlă are 1,25 litri și costă 5-6 lei. De aici idea că o cantitate mare la un preț mic, nu e tocmai un semn bun.

cappy
Limonada medicament

Față de cea de Uludag, nu e la fel de dulce dar în schimb are un gust… amar! Ori o limonadă ar trebui să fie acrișoară. Per total gustul e unul de medicament, de chimicale foarte puternice. Îți provoacă o stare de sete, ceea ce cred că era și scopul! Să te facă să mai vrei să iei o gură!
Este totuși foarte arătoasă. Atât ambalajul cât și culoarea băuturii sunt foarte plăcute, dar în schimb gustul lasă mult de dorit.

Limonada Dellos

Culoarea este plăcută, are un aspect destul de natural. Mirosul este egal cu zero, nu are chiar nici un miros.
Câte despre gust… cred că următoarea imagine spune tot…

LOL
Nu e normal ca o limonadă să-ți provoace o astfel de reacție

Gustul e oribil! Cantitatea de zahăr e foarte mare, iar pe lângă zahăr mai are și îndulcitori! Ca să nu mai zic de lista de ingrediente care seamănă mai mult cu un manual de chimie decât cu ingredientele dintr-o băutură.
Dacă știi pe cineva care te-a supărat, dă-i să bea limonada asta, sigur o să te țină minte!

dellos
Limonada care strică prietenii

În concluzie, aceste sucuri cu aspect de limonadă sunt o dezamăgire totală. Pentru 3-5 lei, la ce calitate să te aștepți.

Limonada Ohvăz

Ca să nu trișez sau să fiu cârcotaș, ambele sortimente de limonadă de la Ohvăz le-am ținut peste noapte în frigider. Astfel nu sunt la fel de fresh ca atunci când le preparăm.
Prima dată am încercat Limonada cu Mentă și Miere. Primul lucru pe care-l vei observa, dacă ții sticla un timp în frigider, e menta ce se decantează pe fundul sticlei. Este absolut normal, doarece aceea este mentă adevărată din România! Nu extract, nu aromă, ci frunze de mentă tocate foarte mărunt și puse în sticlă. Înainte de consum este recomandat să o agiți puțin.

Culoarea este una cât se poate de naturală, iar ca ingrediente avem:

  • apă remineralizată și filtrată prin dublu osmoză. Apa este trecută printr-un sistem de filtrare pentru a elimina toate impuritățile și pentru a fi cât se poate de curată.
  • suc de lămâi proaspăt stors. Folosim doar sucul stors din lămâie, nu folosim coaja, nu fierbem lămâile, sau să le băgăm la cuptorul cu microunde.
  • mentă și miere Românească.

Sunt două aspect importante aici: mirosul și gustul. Mirosul de mentă este intens, este foarte parfumat, se simte clar că este un miros de mentă naturală.
Gustul este cât se poate de ok. Este ușor acrișor, așa cum trebuie să fie. Gustul de mentă vine ușor și natural, nu este foarte pregnant, este un gust foarte bine echilibrat.
Noi am încercat să creăm un echilibru între sucul de lămâie, mentă și miere, iar rezultatul vorbește de la sine!

Celălalte limonade încercă să mascheze gustul acrișor al lămâilor, folosind zahăr sau alte prostii, ceea din punctul meu de vedere e o mare greșeală!

A doua limonadă făcută la Ohvăz este cea cu Limonada cu Ghimbir și Miere.
Ca și culoare, este exact ca limonada clasică făcută acasă, ingredientele fiind aceleași, doar că în loc de mentă am pus ghimbir. Ghimbirul în limonadă nu este ceva nou, în schimb am ținut foarte mult să avem ghimbir proaspăt, nu aromă sau extract citratoglicolizat de ghimbir.

Când desfaci sticla, simți imediat aroma inconfundabilă de ghimbir, iar gustul este unul extraordinar! E ușor iute, ceea ce de așteptat, dar nu este atât de puternic încât să te sperie. La fel, limonada noastră este acrișoară, ușor dulce, deoarece vrem ca tu să simți din plin gustul lămâilor.

Pe lângă gust și aromă, ghimbirul are o mulțime de beneficii pentru sănătatea ta!

Limonadă Ohvăz este 9 lei și vine la stilclă de sticlă. De ce 9 lei, când celelalte sunt 3, 5, 6 lei ? În primul rând calitatea ingredientelor, folosim numai ingrediente naturale, fără un strop de substanță chimică. O preparăm în fiecare dimineață, ca să o primești cât mai proaspătă.

Noi credem că este cea mai bună limonadă din București și tocmai de aceea te invităm să o încerci chiar astăzi!
Comandă acum și te vei convinge!

"Ne-am refacut site-ul. Daca aveti probleme tehnice, rog sa ne contactati"
Mergi către coș